FLA Corse Club
F
= Fiat  L = Lancia  A = Abarth  Corse = kilpa-autot
(FLA Corse Club perustettu 2010 kotipaikka Järvenpää)

 

Clubin toiminnan laatu on FIAT - LANCIA - ABARTH merkkisten kilpa-autojen arvostuksen lisääminen, teknisen oikeellisuuden ja säilymisen edistäminen, varaosien saannin helpottaminen kirjallisuuden ja teknisen tiedon hankinta ja tuottaminen jäsenistön käyttöön.  Clubi pyrkii vaalimaan myös FIAT - LANCIA - ABARTH autojen kilpailu historiaa sekä toimimaan nuoriso ja liikennekasvatus työssä.  Edellä mainitun toiminnan varmistamiseksi Clubi järjestää Clubitapaamisia ja osallistuu erillaisiin alan tapahtumiin.

FLA Corse Clubiin pääset helposti mukaan sinä joka harrastat tai kilpailet Fiat - Lancia - Abarth automerkeillä laita yhteystietosi yhteydenottosivun kautta niin lähetämme sinulle jäsenhaku kaavakkeen.

Jouni Pesonen
puh: 0466 424271
flacorse@gmail.com

Tervetuloa mukaan


HISTORIA 

Clubin historiassa on järjestetty ja osallistuttu monenlaisiin tapahtumiin, koko toiminta sai alkunsa 2010 järjestetystä Abarth Suomessa näyttelystä joka pidettiin Tuusulassa Rantatien Galleriassa.

 

Abarth Suomessa ja kansainvälisesti (näyttely)

Tapahtuma oli kolmivaiheinen ja koostui kaikkiaan 17 näyttelypäivästä ja sen pitopaikkana oli Tuusulanjärven Rantatiellä "Rantatien Galleriassa" sikäli Tuusulanjärvi kuuluu Abarth Suomessa historiaan, koska järven toisella puolen sijaitsee Hankkijan koetila jossa Ahti Vaara ja Heikki Liedes viettivät talvisin paljon aikaa testatessaan Abartheja talven kilpailuja varten. Näyttely sai erinomaisesti huomiota harrastaja piireissä sekä paikalle entisiä kilpa-ajajia mm Heikki Liedes, Harri Juvonen, Juha Sandell, Martti Saari, Timo Ahmavuo, Erkki Heusala, Veijo Pesonen, Antti Rinne ja Pekka Rinne jotka ovat kilpailleet Abarth 214 - 210 malleilla. Näyttely oli jaoteltu kolmivaiheiseksi I 60-70 luku II 80-90 luku ja III vaihe nykypäivää.

 

Classic Motorshow 2011

FLA Corse osallistui ensikertaa tapahtumaan ja onnistui rakentamaan paljon harrastamisesta kertovan osaston jolla se valittiin tapahtuman parhaaksi kerho osastoksi, samaisessa tapahtumassa Ahti Vaara lahjoitti Clubille itsensä Carlo Abarthin antaman Abarth Skorpionin jonka Ahti sai palkinoksi mestaruuksista. Skorpioni palkintoineen ovat näytteillä aina clubin osastolla eri näyttelyissä tai muissa alan tapahtumissa.

 

Abarth radalla tapahtuma Ahvenisto 2011

FLA Corse järjesti SM rata-auto kilpailujen yhteydessä näytösajon vanhoilla kilpa-autoilla joita ajoivat entiset Abarth veteraanit Heikki Lideksen ja Ahti Vaaran johdolla. Autot ja kuljettajat olivat myös koko viikonlopun la-su yleisön haastateltavana ja mausteena lopuksi olimme saanneet näytösajoon mukaan Aku Pellisen joka ajoi Abarth 500 kilpa-autolla.

 

FIAT 131 Mirafiori tapaaminen

FLA Corse Club on kahdesti järjestänyt Fiat 131 Mirafiori tapaamisen joka on sannut liikkeelle toistakymmentä hienoa Fiat 131 autoa aina 1300 cc perusmallista 131 Volymetrico Abarthiin asti.

 

Abarth koeajo

Koeajo hetkiä Abarth 500 ja Punto Abartheilla on pidetty normaali tieolosuhteissa kuin nopealla radalla Hämeenlinnan Ahvenistolla tämän on mahdollistanut yhteistyö maahantuojan kanssa.